Contributors

Wie werken er achter de schermen aan het OW. Platform en OW. Magazine?

Nanette Hogervorst

Eigenaar en oprichter OW en hoofdredacteur OW. Magazine

Contact: nanette@ow-ourworld.nl

“Opgevoed door ouders die jaren in de tropen hebben gewoond, ben ik gedrild om zo min mogelijk water te gebruiken, zuinig te zijn met elektriciteit en eten weggooien was bij ons een zonde. Mijn moeder geeft nog altijd de planten water met de regen uit de regenton, die mijn vader ooit eens op het balkon heeft geïnstalleerd.

Na mijn studie communicatie kwam ik bij ING terecht. Hier kreeg ik de kans om bij te dragen aan het eerste geïntegreerd jaarverslag van het bedrijf, waarin zowel financiële en non-financieel data worden gerapporteerd, en later werkte ik bij het duurzaamheidsteam voor ING in België. In Brussel besloot ik eind 2015 ik dat ik mijn liefde voor mode wilde combineren met duurzaamheid. April 2017 is het OW platform live gegaan.”

Ongeveer één keer per vijf weken schrijf ik een column:

Columnisten

Inna Udartzeva

Modeprofessional, marketing en productie

Contact via info@ow-ourworld.nl

Ze werkt in de mode, maar ‘glamorous’ zal ze haar werk niet noemen. Dagelijks helpt ze merken met het vinden van ateliers en fabrieken in het buitenland om de gemaakte ontwerpen te produceren. Ook begeleidt ze de productie van collecties. Ze kan daarom als geen ander zien wat kleding is van kwaliteit en wat ‘troep’. Juist het werken in de mode, heeft haar laten inzien dat minder, meer is.

  Lisa Schotman

  Columnist en ondernemer

  Contact en meer over Lisa op haar webshop

  Ondernemen zit in haar DNA. Ze koos niet voor niets voor de duale studie Marketing for Future Entrepreneurs, zodat ze naast theorie direct praktijkervaring kon opdoen. Ze was eerder co-founder van het interieur label TRUUS en zomer 2017 lanceerde ze ‘The Collection One’. Een webshop die kwalitatieve en tijdloze basics aanbiedt in combinatie met vintage trend items. Een ‘conscious’ concept dat mooi aansluit bij OW.

  Meike Fleskens

  Columnist, ontwerper en stylist

  Contact en meer over Meike op haar website

  Haar hart ligt bij innovatie en materialen. Zo maakte ze voor haar afstuderen aan Artemis mutsen van mensenhaar. Niet gek dus dat ze inmiddels in Eindhoven ontwerpt waar innovatie en textiel samenkomen. Daarnaast freelanced ze als ontwerper en stylist. Haar loopbaan begon ooit aan ArtEz. Ze studeerde er mode maar verliet de opleiding, omdat ze deze te veel gericht vond op het worden van die ene zeldame ‘top ontwerper’.

  Fotografen

  Lennert Antonissen

  Visual artist, Art director en fotograaf

  Joanne de Lijster

  Fotografie, met name mode en food

  Rosa van Ederen

  Fotografie, met name mode en portretfotografie

  Ga naar de website van Rosa

  Redactieleden / Columnisten

  Janne Hogervorst

  Contact en meer over Janne op Steeklos

  Probeert het schijnbaar zo complexe leven van een millennial in context te plaatsen en orde in de hedendaagse chaos te scheppen. Tot op heden al haar katers overleefd en studeert Urban Geography. Ook deed ze onderzoek naar duurzaam gedrag onder jongeren in Haarlem en is af en toe politiek actief aan de groene zijde van het spectrum. Met een passie voor taal worden impulsen en gedachten verwoord in deze column en op Steeklos.

  Merel Hoftijzer

  Meer  over Merel op Linkedin

  Ze is altijd geïnteresseerd geweest in duurzaamheid en ondernemerschap. En met een master Entrepreneurship & Innovation op zak, is het dus niet heel gek dat ze nu bedrijven begeleidt te verduurzamen of duurzame merken helpt te professionaliseren en uit te breiden. Met een schat aan kennis over duurzaamheid, een vleugje humor en een liefde voor koken, geven haar columns grip op wat duurzaamheid nu eigenlijk betekent.

  Proeflezers

  Vera van der Lubbe

  Proeflezer Nederlands

  Meer  over Vera op Linkedin

  Na twee masters, religiestudies en nieuwe media en cultuur, kwam ze erachter dat haar hart bij het basisonderwijs ligt. Ze maakte de switch naar naar de Pabo en kan zich nu bijna lerares in het basisonderwijs noemen. De regels van de Nederlandse taal krijgt ze er bij de Pabo flink ingestampt. Ik vraag haar dan ook regelmatig als proeflezer voor de long reads in OW. Magazine.

  Christopher Togliatti

  Proeflezer Engels

  Meer  over Christopher op zijn website

  Christopher heeft meer dan 20 jaar ervaring als schrijver en vertaler. Hij is meertalig en native spreker Engels. Alle teksten die in OW. Magazine in het Engels verschijnen worden gecheckt en meestal door Christopher. Naast proeflezen verzorgt Christopher ook vertalingen van het Nederlands naar het Engels. Naast dat hij het Engels checkt, zorgt hij ervoor dat de Engelse artikelen qua taalgebruik naar een hoger niveau getild worden.

  Partners

  Vind hier een compleet overzicht van alle partners waarmee we samenwerken.