Contributors

Wie werken er achter de schermen aan het OW platform en magazine?

Nanette Hogervorst

Eigenaar en oprichter OW en hoofdredacteur OW. Magazine

Contact: nanette@ow-ourworld.nl

“Opgevoed door ouders die jaren in de tropen hebben gewoond, ben ik gedrild om zo min mogelijk water te gebruiken, zuinig te zijn met elektriciteit en eten weggooien was bij ons een zonde. Mijn moeder geeft nog altijd de planten water met de regen uit de regenton, die mijn vader ooit eens op het balkon heeft geïnstalleerd.

Na mijn studie communicatie kwam ik bij ING terecht. Hier kreeg ik de kans om bij te dragen aan het eerste geïntegreerd jaarverslag van het bedrijf, waarin zowel financiële en non-financieel data worden gerapporteerd, en later werkte ik bij het duurzaamheidsteam voor ING in België. In Brussel besloot ik eind 2015 ik dat ik mijn liefde voor mode wilde combineren met duurzaamheid. April 2017 is het OW platform live gegaan.”

Eén keer per vijf weken schrijf ik een column:

nanette-hogervorst-eigenaar-oprichter-ow-ourworld

Columnisten

Janne Hogervorst

Columnist met groen hart en gespecialiseerd in urban mixing

Contact en meer over Janne op Steeklos

Probeert het schijnbaar zo complexe leven van een millennial in context te plaatsen en orde in de hedendaagse chaos te scheppen. Tot op heden al haar katers overleefd en studeert Urban Geography. Ook deed ze onderzoek naar duurzaam gedrag onder jongeren in Haarlem en is af en toe politiek actief aan de groene zijde van het spectrum. Met een passie voor taal worden impulsen en gedachten verwoord in deze column en op Steeklos.

Meike Fleskens

Columnist, ontwerper en stylist

Contact en meer over Meike op haar website

Haar hart ligt bij innovatie en materialen. Zo maakte ze voor haar afstuderen aan Artemis mutsen van mensenhaar. Niet gek dus dat ze inmiddels in Eindhoven ontwerpt waar innovatie en textiel samenkomen. Daarnaast freelanced ze als ontwerper en stylist. Haar loopbaan begon ooit aan ArtEz. Ze studeerde er mode maar verliet de opleiding, omdat ze deze te veel gericht vond op het worden van die ene zeldame ‘top ontwerper’.

Inna Udartzeva

Modeprofessional, marketing en productie

Contact via info@ow-ourworld.nl

Ze werkt in de mode, maar ‘glamorous’ zal ze haar werk niet noemen. Dagelijks helpt ze merken met het vinden van ateliers en fabrieken in het buitenland om de gemaakte ontwerpen te produceren. Ook begeleidt ze de productie van collecties. Ze kan daarom als geen ander zien wat kleding is van kwaliteit en wat ‘troep’. Juist het werken in de mode, heeft haar laten inzien dat minder, meer is.

Lisa Schotman

Columnist en ondernemer

Contact en meer over Lisa op haar webshop

Ondernemen zit in haar DNA. Ze koos niet voor niets voor de duale studie Marketing for Future Entrepreneurs, zodat ze naast theorie direct praktijkervaring kon opdoen. Ze was eerder co-founder van het interieur label TRUUS en zomer 2017 lanceerde ze ‘The Collection One’. Een webshop die kwalitatieve en tijdloze basics aanbiedt in combinatie met vintage trend items. Een ‘conscious’ concept dat mooi aansluit bij OW.

Fotografen

Lennert Antonissen

Visual artist, Art director en fotograaf, www.lennertantonissen.nl

Hij heeft een #1image1000words rapportage gemaakt bij concept store HO&MULDER. Ook heeft hij de fotografie gedaan voor het #changemakers-interview met eigenaar en maker van unisex kledingmerk Hempje, Savi Clarent.

Joanne de Lijster

Ze heeft de foto’s gemaakt tijdens Amsterdam Fashion Week, bij kledingboetiek Brandmission in Haarlem en ze heeft alle portretten geschoten voor de #expertviews-artikelen.

Zij schreven eerder voor OW. Magazine

Merel Hoftijzer

Columnist en duurzaamheidsprofessional

Meer  over Merel op Linkedin

Ze is altijd geïnteresseerd geweest in duurzaamheid en ondernemerschap. En met een master Entrepreneurship & Innovation op zak, is het dus niet heel gek dat ze nu bedrijven begeleidt te verduurzamen of duurzame merken helpt te professionaliseren en uit te breiden. Met een schat aan kennis over duurzaamheid, een vleugje humor en een liefde voor koken, geven haar columns grip op wat duurzaamheid nu eigenlijk betekent.

Overige redactieleden

Vera van der Lubbe

Redactie/proeflezer

Meer  over Vera op Linkedin

Na twee masters, religiestudies en nieuwe media en cultuur, kwam ze erachter dat haar hart bij het basisonderwijs ligt. Ze maakte de switch naar naar de Pabo en kan zich nu bijna lerares in het basisonderwijs noemen. De regels van de Nederlandse taal krijgt ze er bij de Pabo flink ingestampt. Ik vraag haar dan ook regelmatig als proeflezer voor de long reads in OW. Magazine.

          Instagram     twitter