OW. Magazine

Inzichten in de mode-industrie, innovaties die verduurzaming mogelijk maken en changemakers die zich hiervoor inzetten. Daar schrijven we over in ons magazine. Wat duurzaam is of niet, dat bepaal jezelf. En om jouw mening hierover aan te scherpen, hopen we dat onze verhalen je hiervoor informeren en inspireren.

Top story

Wie zijn de modeontwerpers of -ondernemers van de toekomst die design en sustainability naadloos weten te combineren? Wij spreken met deze (jonge) talentvolle ontwerpers en ondernemers. Ontdek dit keer het talent van Sarah Mayer (interview in het Engels).

Sarah-Mayer-Fashion-Designer-ZarahFrost

Photography by Casper Fitzhue and design by Sarah Mayer

Chief editor’s note

chief-editor-ow-magazine-nanette-hogervorst

16 januari, Amsterdam

Niemand wordt wijzer van Esprit’s duurzaamheidsdrol

Veel bedrijven die al wat langer meelopen zijn niet vanuit deze duurzame waarden ontstaan. En wanneer zij communiceren over duurzaamheid bevinden ze zich op glad ijs. Dat bewijst de actie van Esprit weer eens. Teun van de Keuken, één van de oprichters van Tony’s Chocolonely, schreef een pittige column over Esprit’s poging te communiceren over haar duurzame ambities.

Ik vroeg mij af, is deze kritiek terecht? En schreef er deze column over.

Liefs, Nanette 

Lees alle columns van Nanette

Innovatie

Katoen gecombineerd met nanotechnologie of leer gemaakt van oud fruit. Innovatie maakt duurzame mode sexy. En de innovaties vandaag, zijn het ‘normaal’ van de toekomst.

Lees hier alle artikelen over innovatie

Gumshoe-amsterdam-innovatie

Sneakers van gerecyclede kauwgom uit Amsterdam

De zolen van de gumshoe zijn gemaakt van gerecycled kauwgom. Dat is nodig, want we gooien elk jaar 1,5 miljoen kilo kauwgom op straat.

Hulaaloop-baby-kleding-circular-economy-business-model

Circulaire kinderkleding: Start-up Hulaaloop gaat ervoor!

Bij Hulaaloop huur je kinderkleding en ruil je het om als je kind een maatje groter nodig heeft. Papa-blogger Frank is benieuwd naar dit duurzame concept.

Changemakers

Van jonge talenten tot zwaargewichten, wat hun bindt is dat ze een visie hebben op hoe het anders kan in de mode-industrie en praten daar niet alleen over, maar doen het ook.

Otto-von-Busch-Fashion-Colloquium-key-note-speech

Question: Who’s really enforcing the fashion rules here?

Otto von Busch, associate professor Parsons School of Design NY: ”Who’s really enforcing the rules here? It’s not Karl Lagerfeld or Anna Wintour.

Maxime-cartens-portret-home-ow-magazine-fotograaf-joanne-de-lijster

Slow fashion brand met dé modeklassiekers. Dat is Teym

Slow fashion brand Teym maakt klassieke mode-items van mooie kwaliteit en met een goede pasvorm. Kortom: ze zitten zo lekker… dat je ze afdraagt.

Onderzoek

Hoe kan je nu zelf beoordelen of kleding die je koopt goed is voor mens, milieu en dier? En waarvoor gaat verduurzaming van de mode-industrie zo langzaam? Onderzoek naar ons consumptiegedrag, nieuwe technologieën of kennis van stoffen, kunnen antwoorden geven op deze vragen. De kern van relevant onderzoek, vatten we samen in leesbare artikelen.

Lees alle artikelen gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek

primark-shoppen

Dit zijn we bereid te betalen voor duurzame producten

In hoeverre zijn consumenten écht bereid om duurzamer te leven? Wat hebben zij hiervoor over en welke rol speelt informatie hierbij? Dit heeft Tuanh Lam onderzocht. Haar inzichten en resultaten deelt ze in dit artikel.

Primark-janne-hogervorst-monday-column

Duurzame consumptie stimuleren is de attitude-behaviour gap overwinnen

Er bestaat een duurzaamheid paradox tussen de duurzame en niet-duurzame groep consumenten. En dit heeft een negatieve invloed op consumptie van duurzame producten.

Fashion journal

Verhalen uit de mode en het gewone leven. Over duurzame dilemma’s en ondernemen. Nuchter opgeschreven door onze vaste columnisten en gastcolumnisten.

Ik-verlaat-de-veilige-haven

Ik verlaat de veilige haven, maar voel mij rijker dan ooit

‘Ik huur mijn huis, mijn kleding en  zelfs mijn fiets. Ik heb niets, behalve mijn vaste contract’. Dat schreef ik vorig jaar gekscherend in een column voor platform Sociii. Ik wist toen niet dat ik per 1 februari ook mijn vaste contract niet meer zou hebben.

Project-cece-team-overview

Van natuurkunde nerd naar fair fashionista; het verhaal achter Project Cece

Toen ik natuurkunde ging studeren, had ik niet gedacht dat ik een verzamelplatform zou oprichten voor eerlijke en duurzame mode. Maar sinds oktober werk ik fulltime voor Project Cece.

          Instagram     twitter