Over Fashion platform Our World

Modeplatform Our World wil bijdragen aan de versnelling van de verduurzaming van de mode-industrie en gelooft dat consumenten hierbij een belangrijke rol spelen. We willen hen daarom op onderbouwde wijze inspireren, uitdagen en alternatieven bieden om meer duurzame kledingkeuzes te maken. Waar mogelijk zetten we ons netwerk en kennis in om modemerken te ondersteunen met het verder verduurzamen van hun bedrijf.

Find this page also in English

Over het platform

In april 2017 is modeplatform Our World live gegaan als online magazine en in 2018 is een start gemaakt met de transformatie naar platform. Het project ‘Time will tell…’ was hiervan het eerste tastbare resultaat samen met onze eerste partners, dit zijn stylistes en Nederlandse modemerken met ambities op duurzaamheid en adviseurs met expertise op dit vlak.

De afgelopen twee jaar heeft OW. Magazine bewezen onderscheidend te zijn met inhoudelijke content die inspireert en inzicht biedt. Denk aan artikelen over innovatie, opkomende modemerken en interview series met over trends, ontwikkelingen en changemakers in de mode-industrie.

Over de ondernemer

De oprichter van Modeplatform Our World is Nanette Hogervorst (1984). Ze is opgevoed door ouders die jaren op het platteland in de Filipijnen hebben gewoond. Zij hebben toen gezien en ervaren hoe het is als water, energie en eten niet altijd in overvloed aanwezig zijn. Haar opvoeding (in Nederland) in combinatie met haar eigen interesse in maatschappelijke thema’s, heeft ertoe geleid dat ze twee jaar actief is geweest in de jongeren politiek. Na haar studie communicatie deed ze een aantal projecten in het buitenland, o.a. in Zuid-Afrika bij een HIV/Aids Kliniek en een stage bij Amnesty International Filipijnen. In het bedrijfsleven werkt ze veelal op het snijvlak van communicatie en duurzaamheid. Zo werkte zo o.a. bij ING Groenbank, ING Impact Finance en de duurzaamheidsafdeling van ING België.

Nanette-Hogervorst-founder-fashion-platform-Our-World

Oprichter Nanette Hogervorst actief voor Fashion Revolution. Foto door Rosa van Ederen

Ontvang onze OW. Community heads-up

Geen lange nieuwsbrieven en zeker niet te vaak – maar wel altijd relevant. Ontvang exclusieve content en een heads-up van wat komen gaat, via onze OW. Community heads-up mail.


          Instagram     twitter