Over Our World

In een wereld waar klimaatverandering steeds nijpender wordt, de consument mondiger en regulering toeneemt, is het belangrijker dan ooit te voren dat mode en duurzaamheid samensmelten. Voor Our World is duurzame mode geen geitenwollensokken, maar serious business.

Find this page also in English

Wat we doen

We brengen verhalen, kennis, bedrijven en mensen samen rondom mode, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap. Dit doen we via ons magazine, de editorial shopping pages (live in het najaar), projecten en meer. We laten zien dat in een wereld waarin alles met elkaar verbonden is, mode en duurzaamheid over meer gaat dan alleen goed zijn voor mens en milieu. Verbinding leggen in een alsmaar complexer wordende wereld is waar het om draait, willen we verandering teweeg brengen.

Magazine

Wanneer we ons onderdompelen in de wereld van mode, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap, leren we dat er geen gebrek is aan mooie initiatieven en gedurfd ondernemerschap. En dit delen we maar al te graag! We geven daarom change makers en experts een platform om hun visie te delen. Onze vaste columnisten laten zien hoe mode en duurzaamheid ons dagelijkse leven beïnvloedt – of juist niet? En gastbloggers met een mooi verhaal geven we het woord.

Editorial shopping pages

De editorial shopping pages zijn voor modemerken met ambities op duurzaamheid. Belangrijk is dat merken uitgesproken ambities hebben op gebied van duurzaamheid en concreet kunnen aantonen deze waar te maken. Our World wil merken aanmoedigen transparanter te zijn en steeds te verbeteren. En we moedigen consumenten aan dit te belonen.

Community shopping pages

Geen lange nieuwsbrieven en zeker niet te vaak – maar altijd relevant. In onze Facebook closed group gaan we met elkaar in gesprek en delen we informatie en kennis op gebied van mode, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap. We organiseren ook kleinschalige meetups, want online is natuurlijk leuk, maar soms wil je elkaar gewoon eens zien en van gedachten wisselen.

Brand pages

Elk modelabel op onze webshop heeft een eigen brand pagina. Hier vertellen we het verhaal achter het merk en hoe zij duurzaamheid oppakken. We doen dit voor elk merk op dezelfde manier, zodat je ze kan vergelijken. We vullen dit zoveel mogelijk aanvullen met externe bronnen die het verhaal onderschrijven of hier kritisch op zijn. Denk aan jaarverslagen, verschillende rankings, keurmerken, etc. De brand pages zijn nog in ontwikkeling. Wel werken we al met een eerste paar merken samen.

Collecties / Projecten

Kleding vinden die goed zit, goed staat, binnen je budget past en ook nog eens duurzaam geproduceerd, is niet altijd makkelijk. Het helpt dan als er een groot, gevarieerd en toegankelijk aanbod is. Wij dragen hieraan bij met de shopping pages, maar willen dit combineren met een kans voor jonge modeontwerpers om een eigen, duurzaam geproduceerde (capsule) collectie binnen het platform te lanceren. Wij doen dit i.s.m. de ontwerper of helpen waar nodig.

Ontvang onze OW. Community heads-up

Geen lange nieuwsbrieven en zeker niet te vaak – maar wel altijd relevant. Ontvang exclusieve content en een heads-up van wat komen gaat, via onze OW. Community heads-up mail.


          Instagram     twitter