OW. Magazine

Inzichten in de mode-industrie, innovaties die verduurzaming mogelijk maken en changemakers die zich hiervoor inzetten. Daar schrijven we over in ons magazine. Wat duurzaam is of niet, dat bepaal jezelf. En om jouw mening hierover aan te scherpen, hopen we dat onze verhalen je hiervoor informeren en inspireren.

Top story

Dit jaar programmeerde de nieuwe Amsterdam Fashion Week-baas Danie Bles supermarktketen Lidl voor het officieuze showprogramma. ‘Is Lidl mode?’ En hoe rijmt Lidl haar duurzame ambities met mode? Eén van ‘s werelds meest vervuilende en ontransparante industrieën. We vroeg het de Lidl zelf.

Amber-WIllemtzijn-Lidle-Amsterdam-Fashion-Week-2018

Lidl show tijdens Amsterdam Fashion Week. Ontwerp jurk Amber Willemztijn. Foto Lennert Antonissen

Chief editor’s note

31 juli, Amsterdam

Rol ontwerper is essentieel bij verduurzamen van onze wereld

In de discussie over hoe we deze wereld duurzamer kunnen maken, hebben we het vaak over het bedrijfsleven die meer zou moeten doen, de overheid die voor het publieke belang zou moeten opkomen en de consument die met haar portemonnee zou moeten stemmen. De rol van de ontwerper blijft vaak onderbelicht. En daar mag wat mij betreft verandering in komen.

Liefs, Nanette 

Lees alle columns van Nanette

Changemakers

Van jonge talenten tot zwaargewichten, wat hun bindt is dat ze een visie hebben op hoe het anders kan in de mode-industrie en praten daar niet alleen over, maar doen het ook.

Otto-von-Busch-Fashion-Colloquium-key-note-speech

Question: Who’s really enforcing the fashion rules here?

Otto von Busch, associate professor Parsons School of Design NY: ”Who’s really enforcing the rules here? It’s not Karl Lagerfeld or Anna Wintour.

Maxime-cartens-portret-home-ow-magazine-fotograaf-joanne-de-lijster

Slow fashion brand met dé modeklassiekers. Dat is Teym

Slow fashion brand Teym maakt klassieke mode-items van mooie kwaliteit en met een goede pasvorm. Kortom: ze zitten zo lekker… dat je ze afdraagt.

Innovatie

Katoen gecombineerd met nanotechnologie of leer gemaakt van oud fruit. Innovatie maakt duurzame mode sexy. En de innovaties vandaag, zijn het ‘normaal’ van de toekomst.

Lees hier alle artikelen over innovatie

MUD-Jeans-water-cop23

We’re all thirsty in a world where water is as precious as gold

The global demand for water is projected to outpace the supply in 2040 by 35%. And fashion is one of the most water-intensive industries in the world.

Hulaaloop-baby-kleding-circular-economy-business-model

Circulaire kinderkleding: Start-up Hulaaloop gaat ervoor!

Bij Hulaaloop huur je kinderkleding en ruil je het om als je kind een maatje groter nodig heeft. Papa-blogger Frank is benieuwd naar dit duurzame concept.

Fashion journal

Verhalen uit de mode en het gewone leven. Over duurzame dilemma’s en ondernemen. Nuchter opgeschreven door onze vaste columnisten en gastcolumnisten.

Katia-labour-of-art-leren-tas-home

Laten we leer weer leren waarderen; een pleidooi

Met de vegan trend lijkt er steeds meer een taboe op leer te rusten. Hoe ga je hier als ontwerper die met leer werkt mee om? Ontwerper en maker Katia vertelt het in haar gastcolumn.

the-collection-one-100%-organic-cotton-unisex-tee-bysigne

Ondernemen is eng, maar geeft ook kracht om door te gaan

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het met mijn webshop ‘The Collection One’ gaat. Soms twijfel ik wat ik hier op zal antwoorden. Zeg ik dat alles fantastisch gaat, of mag ik ook laten wanneer het iets minder gaat?

Nieuws & events

Karlijn-Krijger-Time-will-tell-meetup

Pre-launch OW. Collectie ‘Time will tell…’

Op 5 oktober is de pre-launch van de OW. Collectie ‘Time will tell…’ waar we met vier jonge ontwerpers aan hebben gewerkt. De collectie is gemaakt van oude kleding en onder meer geïnspireerd op de verhalen achter de items.

Lees meer over de OW. collectie

Laatste nieuws

Montell-van-leijn-amsterdam-fashion-week

Voxpop en duurzaamheid @Amsterdam Fashion Week 2018

Het is Amsterdam Fashion Week, onder leiding van Danie Bles. Voor duurzaamheid lijkt weinig aandacht, of gebeurt er achter de schermen meer?

Meer events

Top events oktober

Vrij 5 okt: Fashion for Good Experience – Opening

  • Vri 5 oktober, 11 am – 7pm, Rokin 102, Amsterdam. Inloop gratis en hier vind je meer informatie.
  • De expositieruimte in de hub van Fashion for Good is compleet vernieuwd en zal 5 oktober opengaan.

 

Za 6 okt: Fair Fashion Festival Utrecht

  • Za 6 okt, 1pm -7pm, Rondom de Janskerk in Utrecht. Toegang is gratis. Vind hier alle informatie en locaties. En reserveer alvast je plaats voor de sessie die OW organiseert! Om 13:30 een pitch podium en om 15:50 de workshop ‘Fair Fashion in de Kantoortuin‘.
  • Een hele dag lang workshops, lezingen, modemarkt en -show rondom het thema fair fashion. Tijdens het festival host OW een pitch podium waar start-ups en duurzame (mode)bedrijven pitch en die je kan steunen met hun crowdfunding campagne. En samen met stylist Sharda Tewari geven we de workshop ‘Fair Fashion in de Kantoortuin’.
Top events november

Coming soon…

Vind hier een uitgebreid overzicht met events op gebied van mode, duurzaamheid en innovatie,

Fashion dossiers

Designers

Lees alle artikelen in het dossier designers

Young green talents

Lees alle artikelen in het dossier van young green talents

(Consumer) Movements

Lees alle artikelen in het dossier van (consumer) movements

Entrepreneurs

Lees alle artikelen in het dossier van entrepreneurs in de mode

Het wordt mensen lastig gemaakt om verantwoorde kledingkeuzes te maken, vindt mode-ondernemer Cécile Scheele. Daar wil ze verandering in brengen. ...

Fashion en educatie

Lees alle artikelen in het dossier fashion en educatie

Advisors

Lees alle artikelen in het dossier van adviseurs in mode en duurzaamheid

          Instagram     twitter