Personal Social Responsibility

Voor een duurzamere samenleving kunnen we als consument stemmen met onze portemonnee. We zijn alleen meer dan een consument. We begeleiden daarom bij het ontwikkelen van een Personal Social Responsibility plan vanuit een modisch perspectief.

“Wanneer je bewust wil leven, moet je kunnen navigeren in een wereld die niet duurzaam is. Dit start bij je eigen identiteit. We benaderen Personal Social Responsibility daarom vanuit een modisch perspectief, want (on)bewust gaat kleding over wie jij bent”

– Nanette founder & owner OW

Personal-social-responsibility

Tentoonstelling Earth Matters Textiel Museum in Tilburg, gecureerd door Lidewij Edelkoort & Philip Fimmano

Over Personal Social Responsibility

PSR en consument-zijn

Personal Social Responsibility (PSR) gaat over jou als persoon, in het dagelijks leven en als onderdeel van de samenleving. We maken beslissingen die verder gaan dan ons consument-zijn, maar alles te maken hebben met wie we zelf zijn. Beïnvloedt door onze waarden, drijfveren en onze omgeving. Wil je bijdragen aan een meer duurzame wereld, dan is stemmen met je portemonnee – als consument – slechts één van de opties. In ons alle daagse leven vervullen we verschillende rollen, waarin we tal van beslissingen maken die uiteindelijk mens, milieu en dier treffen. Er wordt een beroep gedaan op onze ethische waarden en tegelijkertijd dienen we ervoor te zorgen dat we ook op financieel vlak duurzaam zijn. Niemand koopt zijn brood met goede intenties voor een betere wereld.

PSR versus CSR

Personal Social Responsibility vloeit voort uit het concept Corporate Social Responsibility (CSR), in het Nederlands beter bekend als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Inmiddels heeft CSR bewezen dat zij geen trend is. Sterker nog, zij wordt steeds vaker gezien als een vanzelfsprekendheid binnen het bedrijfsleven. Maar uiteindelijk gaat het over mensen. Om de transformatie te maken naar een meer duurzame economie gaat het niet alleen om de mindset en het gedrag binnen de muren van een bedrijf, maar ook die daarbuiten en hoe die twee met elkaar interacteren.

Personal Social Responsibility plan

Sessies over Personal Social Responsibility vanuit een modisch perspectief:

  • Eén-op-één
  • In een groep
  • Online

Deze zullen in 2019 beschikbaar zijn. Voor deze sessie zal Our World o.a. samenwerken met stylisten. Wil je alvast meer weten? Neem dan contact met ons op, nanette@ow-ourworld.nl.

Leiders-van-de-toekomst-opleiden-onderwijs-roxanne-desgagnes-home