Bij twijfel: stylingadvies vragen

In de kast van een gemiddelde vrouw hangt 400 euro aan ongedragen kleding – blijkt uit Amerikaans onderzoek. Maar alsnog weten wij, vrouwen, het te presteren dat we ‘niets’ hebben om aan te trekken. Hoe we dit kunnen voorkomen? Een eerste stap is weten wat je wel en niet leuk vindt en waarom je iets wel of niet staat. En wie kunnen daar nu beter bij helpen dan kledingstylistes Chiara en Sharda.

Omdat bijna iedere vrouw wel ergens een stapel ongedragen kleding heeft liggen, wilden Chiara en Sharda een kledingruilevent organiseren. Een beproefd concept, maar met één verschil: ze wilden voorkomen dat iedereen thuis zou komen met weer een nieuwe stapel kleding die niet of nauwelijks gedragen zou worden. En dus gaven de dames gratis stylingadvies aan iedereen die kwam ‘kleding ruilen zonder huilen’ op 18 november in Creative Haus.

Wie: Fleur
Leeftijd: 41
In het dagelijkse leven: Lector digitale didactiek
Jouw kledingstijl: Business bohemia, oftewel: netjes, geschikt voor werk, maar met een eigen bohemian-like twist
Favoriete kledingstuk: Sleehakken

“Ik kwam met 70 kledingstukken en ga er met 35 naar huis”

Kleding-ruilen-zonder-huilen-met-stylistes-chiara-en-sharda-fleur-prinsen

Q:

Op je vrije dag naar een kledingruilevent, waarom?

A:

Er zijn natuurlijk genoeg kledingruilevents, maar wat ik goed vind aan dit event, is dat je advies kan vragen aan stylistes. Ik koop soms kleding die ik echt heel mooi vind, maar als ik het dan aantrek, kleed ik mij toch weer om en doe wat anders aan. Vervolgens hangt het ongedragen in mijn kast, wat ik dan best zonde vind. Ik had zo’n jurk meegenomen en laten zien aan Chiara. Zij legde uit waarom de pasvorm niet helemaal bij mijn lichaam past. Dat is toch handig om te weten, ook voor als ik in de toekomst ga shoppen.

Q:

Ben je geslaagd?

A:

Zeker. Ik kwam met 70 (!) kledingstukkenen en ga met 35 naar huis. Dat was ook de bedoeling, beetje opruimen. Had het ook prima gevonden om met niets naar huis te gaan, want heb echt te veel kleding.

Wie: Karin
Leeftijd: 38
In het dagelijkse leven: Freelance journalist
Jouw kledingstijl: Toen ik in de PR werkte droeg ik super zakelijk mantelpakken, als reisjournalist liep ik er als een backpacker bij en tijdens mijn zwangerschap waren het leggings met grote truien. Sinds een paar maanden begint er meer balans in mijn kledingstijl te komen, het is nu een beetje casual chic.
Favoriete kledingstuk: Goede spijkerbroek en een zwarte rok met ruches.

“Er begint meer balans in mijn kledingstijl te komen”

Kleding-ruilen-zonder-huilen-met-stylistes-chiara-en-sharda-karin-rus

Q:

Op je vrije dag naar een kledingruilevent, waarom?

A:

Als ik een kledingstuk niet meer draag dan haal ik het uit mijn kast en stop het in een grote tas, met de intentie deze in een bak te gooien. Maar dat komt er dus nooit van. Toen ik dit event zag, leek het mij de ideale plek voor deze kledingstukken. Er zitten namelijk nog best veel mooie items tussen, zoals een jumpsuit van Hemel dress. Ik heb net dus ook mijn kledingstukken bij iedereen lopen promoten, haha. Het is gewoon een fijn idee als je weet dat iemand anders er nog plezier van heeft.

Q:

Ben je geslaagd?

A:

Ik wilde graag een paar tops scoren en laarsjes. De tops zijn gelukt, de laarsjes niet, maar ik ben heel blij met een mooi jurkje van Karen Millen.

Wie: Ailsa
Leeftijd: 31
In het dagelijkse leven: Ontwerpt katoenen zakdoeken voor The Handkerchief Project en bij Simon Levelt
Jouw kledingstijl: Basic, klassiek en in de zomer kleurrijk met bloemen. Ik vind het fijn als kleding comfortabel zit, vloeiende en zachte stoffen.
Jouw favoriete kledingstuk: een originele Japanse zwarte zijde kimono uit de jaren ‘60/’70.

“Je kan hier kledingadvies vragen en dat is wel heel fijn”

Kleding-ruilen-zonder-huilen-met-stylistes-chiara-en-sharda-creative-haus-alisa-kay

Q:

Op je vrije dag naar een kledingruilevent, waarom?

Ik ga vaker naar kledingruilevents, maar hier kan je advies vragen en dat is wel heel fijn. Laatst heb ik bijvoorbeeld een heel mooi vest gekocht bij een merk dat op een heel verantwoorde manier produceert. Uiteindelijk is het toch een miskoop geworden, het past niet bij me. Ik wilde specifiek bij dat merk wat kopen, omdat ik sinds kort bewust bezig ben met wat ik bezit en koop – en kijk dus ook kritischer naar hoe de kleding die ik draag is gemaakt en wat ik überhaupt bezit. Ik had altijd veel te veel spullen, maar nu kan ik bijna niet meer stoppen met weggooien.

Q:

Ben je geslaagd?

A:

Ik kwam met tien en neem zo vijf kledingstukken mee naar huis. Een mooie zwarte jumpsuit van een zachte stof. En waar ik ook heel blij mee ben is een mooie groene zijde blouse.

Alle kledingstukken die overbleven, hebben Chiara en Sharda inmiddels gedoneerd aan Dress for Success. Dit is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, die zowel mannen als vrouwen met een minimuminkomen aan een gratis sollicitatie outfit helpt.

Zie zelf de sfeer tijdens het kledingruilevent ‘Kleding ruilen zonder huilen met Chiara en Sharda’ in het video sfeerverslag.

Terugblik op eerste succesvolle kledingruil -en Personal Stylingevent "Kledingruilen zonder Huilen" met Indiaan in je kast. Heel veel blije gezichten, mooie kleding en volle tassen 🛍️ ❤️😀

Posted by Eclectique Personal Styling on Saturday, December 2, 2017

Interessante links

  • Website Chiara (Indiaan in je Kast)
  • Websit Sharda (Eclectique)
Zo haal je écht alles uit je kledingkast

“Wil je vernieuwing in je kast? Kijk eerst naar de kleding die je al hebt.” Een interview met style coach Chiara Spruit. Lees meer

OW-our-world-chiara-spruit-indiaan-in-je-kast-jurk